tiramisu |
Baking & Spices
1 koko (koko)
2 sudu besar gula (gula)
1 sudu teh ekstrak vanila (vanila Esen)
snek
7 oz Lady Fingers (biskut jejari)
minuman
1 cawan kopi
Dairy
1 cawan keju mascarpone
1 cawan Whipping krim
tips
Nama Bahan: Keju Mascarpone
Keterangan: Keju yang dipakai dalam pembuatan tiramisu
Bahan Pengganti: Keju krim (cream cheese) yang dicampur rata dengan krim asam (sour cream) dengan perbandingan yang sama. Atau 225 g keju ricotta dengan 1 cup (+/- 240 ml) krim kental untuk menggantikan 450 gr keju mascarpone.
Keterangan: Keju yang dipakai dalam pembuatan tiramisu
Bahan Pengganti: Keju krim (cream cheese) yang dicampur rata dengan krim asam (sour cream) dengan perbandingan yang sama. Atau 225 g keju ricotta dengan 1 cup (+/- 240 ml) krim kental untuk menggantikan 450 gr keju mascarpone.
keju mascarpone |
lady finger |
No comments:
Post a Comment